Larian Serentak 1M 1S 1Malaysia Seluruh Negara


Salam 1Malaysia,

Untuk makluman Y.Bhg. Tan Sri/Dato’ Sri/Datin Sri/Dato’/Datuk/Datin/Dr./Tuan/Puan, Kementerian Pelajaran akan menganjurkan Majlis Pelancaran Dasar 1Murid 1Sukan (1M 1S) pada 02 Julai 2011 bertempat di Stadium Perak, Ipoh, Perak pada 7.45 pagi. Aktiviti utama pelancaran tersebut adalah Larian Serentak 1M 1S 1Malaysia seluruh negara. KPM berharap larian tersebut dapat dicatatkan dalam Malaysia Book of Records dalam kategori ‘The Largest Participation of School Students in a Run’.

Majlis ini akan sempurnakan oleh Y.A.B. Tan Sri Haji Dato’Haji Muhyiddin Bin Haji Mohd. Yassin, Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pelajaran Malaysia.

Sehubungan dengan itu, selaras dengan konsep larian serentak , semua JPN / PPD / Sekolah / IPGM / Matrikulasi dikehendaki terlibat dalam Pelancaran Dasar 1M 1S dengan menganjurkan dan melaksanakan larian serentak1M 1S pada hari dan waktu yang sama anjuran masing-masing.

Bersama-sama ini disertakan lampiran Panduan Pelancaran dan Pelaksanaan Larian Serentak 1M1S untuk perhatian dan rujukan Y.Bhg. Tan Sri/Dato’ Sri/Datin Sri/Dato’/Datuk/Datin/Dr./Tuan/Puan.

Y.Bhg. Tan Sri/Dato’ Sri/Datin Sri/Dato’/Datuk/Datin/Dr./Tuan/Puan juga boleh mendapatkan borang penyertaan dan maklumat lain berkenaan Larian Serentak 1Murid 1Sukan (1M 1S) 1Malaysia di Portal Bahagian Sukan dengan melayari http://www.moe.gov.my/bsukan

Advertisements
By Cikgu Hafiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s